Faciliteret netværk
for nye lærere
Jeg faciliterer netværk for nye lærere med fokus på faglig reflektion og udvikling.
Det faciliterende netværk er et supplement til skolernes indsatser for en god start på lærerlivet. Mange skoler har forskellige tiltag for at støtte nye lærere, men ny forskning viser, at der er behov for endnu mere støtte i overgangen fra studie til job.
Støttende fællesskab i et fortroligt rum
Netværket kan være med til at reducere nyuddannede læreres følelse af utilstrækkelighed og isolation og skabe det fællesskab, der støtter den nye lærer til bedre at kunne håndtere og navigere i en kompleks skolehverdag, der kræver handle- og beslutningskraft.
Som ny lærer møder man et hav af dilemmaer, problemstillinger og udfordringer som stiller store krav. Netværket skaber rum til refleksion og giver mulighed for at sparre, udveksle erfaringer og forhåbentlig styrke arbejdsglæden.
I et trygt og fortroligt rum, får deltagerne mulighed for at fortælle om deres erfaringer og oplevelser med at være ny lærer.
Vi arbejder med de erfaringer, udfordringer og oplevelser, man har som ny lærer. Vi tager både afsæt i de nyuddannedes egne erfaringer samt temaer, som man som ny lærer vil møde i dagligdagen.
Formålet med netværket er at være i et fællesskab af ligesindede hvor man sammen skaber refleksion og læring. Konkrete værktøjer, inspiration og en følelse af at blive set som den nye lærer, der er fuld i gang med at finde fodfæste i rollen og jobbet.
Hvis I har andre ønsker til netværk, er I meget velkomne til at kontakte mig, så kan vi sammen udvikle forløb, der er tilpasset jeres behov og ønsker.

Eksempel på struktur
Netværket mødes en gang månedligt i 3 timer fx fra kl. 13 – 16. Et netværksforløb består af 5 møder.
Netværksmøderne indledes med et kort fagligt oplæg fra Christine, derefter diskussion, gruppearbejde og konkrete handlemuligheder.
Der kan aftales supervision på dilemmaer og problemstillinger, hvis der er behov.
Netværket kan etableres med deltagere fra kommunens skoler eller fra egen skole. Netværksmøderne foregår både online og fysisk på skolerne.