Ydelser
Gennem coaching, supervision og faglig sparring støtter jeg nye lærere til at blive trygge og opnå selvsikkerhed i jobbet som lærer. Udover individuelle forløb faciliterer jeg også netværk og laver workshops for nye lærere. Her mødes ligesindede og kan dele erfaringer og viden i et trygt rum.
Jeg er erfaren coach, facilitator, lærer og leder og omdrejningspunktet i mit arbejde har altid været at hjælpe mennesker med at få øje på deres talenter, så de kan frigive deres potentiale. Jeg tilbyder forskellige forløb der støtter og udvikler den nye lærer til et professionelt ståsted. Læs mere nedenfor…

Coaching og mentorforløb
for nyansatte lærere
Jeg tilbyder individuelle coaching– og mentorforløb for nye lærere. Gennem coaching opnår nye lærere støtte til at stå stærkt og trygt i deres professionelle rolle som lærer.
Mange nye lærere oplever:
Støtte og faglige udvikling for nye lærere
Der er mange nye ting, opgaver, udfordringer og forskellige elever/klasser man som lærer skal forholde sig til. Det tager tid for nye at føle sig som en del af organisationen, kulturen og kollega fællesskabet. Det tager tid at lære at stå stærkt i rollen som lærer.
Coaching- og mentorforløbet yder den nødvendige støtte og faglige udvikling for nye medarbejdere, der i overgangen fra fx uddannelse til virkeligheden har en uvildig faglig mentor, der kan støtte dem i transitionsprocessen.
Som nyuddannet lærer kan det være svært at holde fast i egne værdier og udvikle sikkerhed og tro på sig selv. Den proces er meget vigtig og det kan være afgørende for, om man bliver glad og trives i jobbet som lærer, at man oplever den nødvendige opbakning og støtte.
Hvis man er ”ny” erfaren lærer på en skole, kan det også tage lang tid at finde sig til rette. Her kan en mentor/coach være en relevant sparringspartner, der kan støtte en, i at blive en del af teamet og skolen.
Aflastning til ledere
Det kan være svært som leder at have den nødvendige tid og overskud i en travl skolehverdag, selvom du ved, at det er vigtigt. Jeg kan aflaste dig som leder, styrke arbejdsglæden for de nye lærere og mindske følelsen af utilstrækkelighed for den enkelte, nedsætte sygefraværet og skabe bedre muligheder for at nye lærere trives og fastholder sit job på skolen.
Coaching, sparring, rådgivning, vejledning og feedback
Som mentor benytter jeg både coaching, faglig sparring, rådgivning, vejledning og feedback hvilket giver mentee mulighed for at udvikle og reflektere over oplevelser, problemstillinger, følelser, erfaringer og udfordringer som vedkommende møder i sit daglige virke.
Det kan være relevant at supplere med supervision af undervisningen. Jeg kommer gerne på besøg i klassen, observerer og superviserer ud fra den i forvejen aftalte ramme.
Det tager tid for den nye medarbejder at opnå en følelse af “at høre til” og dermed også kunne opleve at bidrage til kollegaer og skolens arbejde. Når medarbejderen opnår den følelse, øges sandsynligheden for at vedkommende trives og bliver i jobbet til glæde for elever, kollegaer, skolen og ikke mindst den enkelte.
Den ” rejse” vil jeg gerne bidrage til.
Sessionerne kan foregå online eller ved personligt møde på skolen. I opstarten vil det være godt at mødes hver 14 dag og derefter aftales individuelt efter behov.
Sessionerne kan kombineres med observation og supervision af undervisningen.
Samtalerne er fortrolige.
Du kan også bestille et telefonopkald fra mig
Så ringer jeg til dig, når det passer ind i din planlægning.
Faciliteret netværk
for nye lærere
Jeg faciliterer netværk for nye lærere med fokus på faglig reflektion og udvikling.
Det faciliterende netværk er et supplement til skolernes indsatser for en god start på lærerlivet. Mange skoler har forskellige tiltag for at støtte nye lærere, men ny forskning viser, at der er behov for endnu mere støtte i overgangen fra studie til job.
Støttende fællesskab i et fortroligt rum
Netværket kan være med til at reducere nyuddannede læreres følelse af utilstrækkelighed og isolation og skabe det fællesskab, der støtter den nye lærer til bedre at kunne håndtere og navigere i en kompleks skolehverdag, der kræver handle- og beslutningskraft.
Som ny lærer møder man et hav af dilemmaer, problemstillinger og udfordringer som stiller store krav. Netværket skaber rum til refleksion og giver mulighed for at sparre, udveksle erfaringer og forhåbentlig styrke arbejdsglæden.
I et trygt og fortroligt rum, får deltagerne mulighed for at fortælle om deres erfaringer og oplevelser med at være ny lærer.
Vi arbejder med de erfaringer, udfordringer og oplevelser, man har som ny lærer. Vi tager både afsæt i de nyuddannedes egne erfaringer samt temaer, som man som ny lærer vil møde i dagligdagen.
Formålet med netværket er at være i et fællesskab af ligesindede hvor man sammen skaber refleksion og læring. Konkrete værktøjer, inspiration og en følelse af at blive set som den nye lærer, der er fuld i gang med at finde fodfæste i rollen og jobbet.
Eksempel på struktur
Netværket mødes en gang månedligt i 3 timer fx fra kl. 13 – 16. Et netværksforløb består af 5 møder.
Netværksmøderne indledes med et kort fagligt oplæg fra Christine, derefter diskussion, gruppearbejde og konkrete handlemuligheder.
Der kan aftales supervision på dilemmaer og problemstillinger, hvis der er behov.
Netværket kan etableres med deltagere fra kommunens skoler eller fra egen skole. Netværksmøderne foregår både online og fysisk på skolerne.
Hvis I har andre ønsker til netværk, er I meget velkomne til at kontakte mig, så kan vi sammen udvikle forløb, der er tilpasset jeres behov og ønsker.


Workshops for nye
og nyuddannede lærere
Ny lærer – 3 ting at være opmærksom på som ny.
I tre online sessioner får nye lærere værktøjer og inspiration til deres nye karriere som lærer.
Formålet med workshoppen er at give nye lærere en kort introduktion og værktøjer til at komme godt igang med det nye lærerjob.
De tre temaer, vi har fokus på, i workshoppen er:
- ny lærer mellem vision og virkelighed
- relationer og klasseledelse
- det gode forældresamarbejde
Tre temaer som fylder meget i nye læreres første tid. Workshoppen tilbyder et fagligt og trygt fællesskab som kan inspirere og give nye lærere en oplevelse af ikke at være alene med sine oplevelser.
Deltagerne vil både gennem oplæg, gruppearbejde, små individuelle øvelser og konkrete værktøjer få viden og handlemuligheder, der kan støtte dem i deres udvikling.
Læs mere om indholdet af de forskellige moduler. Hvis I ønsker en workshop tilpasset jeres behov, vil jeg meget gerne tale med jer. I er velkommen til at kontakte mig.
1. Ny lærer mellem vision og virkelighed
Mange nye lærere oplever ofte at virkeligheden i skolen er meget anderledes end de troede.
At opgaver, beslutninger og de mange ting, som sker i løbet af en skoledag overvælder dem. Det er mentalt meget krævende og følelserne er stærke. Kan jeg finde ud af det? og hvad skal jeg gøre nu? er det godt nok? og hvordan skaber jeg den gode balance mellem arbejde og fritid?
Spørgsmålene er mange og det kan være meget hjælpsomt at være sammen med andre i samme situation og der kan workshoppene give nye lærere en mulighed for at lytte, reflektere og opleve at de ikke er alene.
2. Relationer og klasseledelse
Et af de mange udfordringer man står i som ny lærer, er hvordan arbejdet med relationer og klasseledelse er afgørende for at skabe en godt undervisningsmiljø.
Men hvordan arbejder jeg med at skabe relationer til alle elever? og hvordan skaber jeg ro og trivsel i klassen? hvordan løser jeg konflikter? og hvordan får tilrettelægger jeg undervisningen så alle får noget ud af det?
I workshoppen lægges vægt på kommunikation, ledelse og konflikthåndtering.
3. Forældresamarbejde
Et godt forældresamarbejde er meget vigtig for elevens trivsel. Men også meget afgørende for at den nye lærer er tryg og kan være den professionelle samarbejdspartner for forældre.
Hvordan griber man det gode forældresamarbejde an? Hvordan skaber jeg som ny lærer et godt samarbejde til forældre? hvad kan de forvente af mig? hvordan kan min professionelle viden sættes i spil? og hvordan kan jeg sætte rammerne for samarbejdet?
I denne workshop er der fokus på kommunikation, forventningsafstemning, den gode dialog og den svære samtale. Herunder samarbejdet med eksterne samarbejdspartnere såsom PPR.